Kleine plantenspuit

Op zoek naar een kleine plantenspuit? Bekijk dan het overzicht hieronder. We spreken van een kleine plantenspuit als de inhoud 100ml, 200ml of 300ml is. Met deze inhoud kun je een aantal planten benevelen. Ideaal als je voornamelijk kleine planten hebt of niet zo groot woont.

Kleine plantenspuit

Waarom een kleine plantenspuit kopen?

Je komt ze niet vaak tegen: kleine plantenspuiten. Sommigen spreken zelfs van een mini plantenspuit. Wat is het voordeel ten opzichte van een normale plantenspuit? Doordat de plantenspuit zeer klein is kan er immers maar weinig water in. Het nadeel is dan ook duidelijk: je moet het product vaak bijvullen. Daar ligt direct één van de voordelen: als je de plantenspuit weinig gebruikt, blijft het water er voor langere tijd in staan. Na verloop van tijd gaat dit water steeds voller zitten met bacteriën en andere ziekmakers. Met een kleine plantenspuit is het water veel sneller op, en het wordt dus sneller bijgevuld. Zeker in de zomermaanden, als het warm is, komt dit voordeel om de hoek kijken. Warmer water is namelijk gevoeliger voor bacteriën dan koud water.

Daarnaast is een voordeel van een kleine plantenspuit: de looks! Vaak wordt een grote plantenspuit massaal geproduceerd: dit is immers de standaard. Deze modellen ogen dan ook goedkoop en fragiel. Een kleine plantenspuit wordt minder vaak verkocht, is vaker voor de liefhebber. Doordat er meer aandacht wordt gestoken in het design en materiaal is een kleine plantenspuit mooier en gaat langer mee. Als design een argument is, kijk dan ook eens naar een gouden plantenspuit of een glazen plantenspuit.

kleine plantenspuit