Calathea soorten

De Calathea is een unieke plant en kent vele prachtige soorten. Sommige soorten zijn meer populair dan anderen, maar iedere Calathea is uniek.

Op deze pagina vind je 7 prachtige Calathea soorten. Deze selectie betekent zeker niet dat dit de mooiste of de enige zijn, maar puur wat we op dit moment graag willen laten zien.

Calathea Roseopicta

We beginnen met de prachtige Calathea Roseopicta. Deze soort heeft een groot blad wat smal afloopt aan de boven en onderkant. Het unieke aan deze Calathea soort is de kleur van het blad. Deze is donkerrood aan de achterzijde en donkergroen aan de voorzijde.

Daarbij is er een mooi, roze patroon op de voorkant te zien. Het patroon lijkt er met een potlood op te zijn geschetst. Prachtig!

calathea soorten: de roseopicta

Calathea Orbifolia

Andere Calathea soorten hebben misschien meer opvallende kleuren, de Orbifolia maakt dit verschil ruimschoots goed met de bladeren. Deze zijn groot, breed en hebben een prachtig patroon. De bladeren maken echt indruk en geven de plant een stoere look.

calathea soorten: de orbifolia

Calathea Rufibarba

Ook de Rufibarba is een unieke Calathea soort! De bladeren zijn smal en het blad oppervlakte is aan de zijkanten gerimpeld. Dit geeft de uitstraling of het blad gekartelde randen heeft, maar dat is niet het geval.

Ook bijzonder is het kleurverschil: de bladeren zijn groen aan de bovenkant en paars aan de onderkant. De bladeren groeien in principe recht omhoog, maar zodra de plant groter en voller wordt kunnen ze omvallen. Dan krijgt deze Calathea een meer vollere look.

calathea soorten: de rufibarba

Calathea Majestica

Geen lijstje van Calathea soorten is compleet zonder de Majestica. Ook deze variant heeft een smaller blad, maar is lichtgroen met een witte tekening. Bij sommige varianten van de Majestica is er zo veel patroon op het blad te zien dat het volledige blad wit lijkt.

calathea soorten: de majestica

Calathea Makoyana

Werkelijk een prachtige en unieke Calathea soort is de Makoyana. De kleurcombinatie en het patroon op het blad maakt deze plant zeer populair.

calathea soorten: de makoyana

Calathea Zebrina

Het blad van de Calathea Zebrina is een stuk smaller dan de vorige, maar heeft een net zo bijzonder patroon. De bijnaam “Zebrina” is natuurlijk te verklaren vanwege de strepen die dwars over het blad lopen. De donkergroene strepen steken prachtig af tegen het lichtere groen van het blad.

calathea soorten: de zebrina

Calathea Ctenanthe

De Calathea Ctenanthe wijkt iets van van de vorige Calathea soorten. Het blad is een stuk kleiner, maar ook de totale afmetingen van de plant blijven redelijk beperkt. Deze variant is dan ook leuk voor een plek met minder ruimte, op een kastje bijvoorbeeld. Het patroon op het blad is even bijzonder als zijn broertjes en zusjes. Werkelijk een lust voor het oog!

calathea soorten: de ctenanthe

Hee planten liefhebber!

Volg je onze Pinterest al?