Tradescantia Zebrina stekken

De Tradescantia is een leuke en dankbare kamerplant. Je kunt hem in een kleine pot houden, of helemaal uit laten groeien tot een enorme hangplant! Wist je dat de Tradescantia Zebrina stekken zeer eenvoudig is?

Op deze pagina leggen we je stap voor stap uit hoe je dat aanpakt. In het voorbeeld is een Tradescantia Zebrina gebruikt, maar deze manier werkt voor alle Tradescantia soorten.

Tradescantia Zebrina stekken: Stap 1

De eerste stap is het afknippen van stengels van de Tradescantia Zebrina. Deze kun je overhouden met snoeien, of doelbewust afknippen voor het stekken. Kies altijd voor stengels waar jong blad aan groeit. Gebruik stengels van ongeveer 10 centimeter lang. Gebruik altijd een scherpe schaar zodat je een nette snede krijgt.

tradescantia stekken stap 1
Afgeknipte Tradescantia stekken
--- Tekst gaat verder onder de advertentie ---

Stap 2

Verwijder de bladeren van de onderkant van de stengels. Hier komen namelijk straks de wortels aan. Als je dit hebt gedaan kunnen de stekjes in water worden gezet.

tradescantia stekken stap 2
De stek in water

Stap 3

De Tradescantia Zebrina stekjes beginnen vaak al snel met wortelen. Als er een mooi bosje wortels is ontstaan kun je de stekjes in de aarde gaan zetten. Het mooiste is om meteen meerdere stekjes in 1 pot te zetten. Zo kun je vanaf het begin werken aan een mooie volle Tradescantia plant.

tradescantia stekken stap 3
De Tradescantia stek in aarde