Tuinplanten

Een tuin zonder tuinplanten is niet compleet. Op deze website vind je veel voorkomende tuinplanten en de juiste manier van verzorgen.

tuinplanten bloemen
tuinplanten in pot

Plant in de spotlight

De Japanse Esdoorn (Acer Palmatum) is een graag geziene toevoeging aan de tuin. Er zijn vele soorten verkrijgbaar, allen even mooi. Het gaat vooral om de prachtige bladkleuren.

In de herfst wordt dit nog veel beter: dan veranderen de bladeren in een diep donkerrood. Echt een lust voor het oog! 

Lees verder over de Japanse Esdoorn >>

tuinplant acer palmatum
De Acer Palmatum

- Laagblijvend en kleurrijk -

- Klimplanten -

hop plant

Hop plant

De hop plant, Latijnse naam Humulus Lupulus, brengen we automatisch in verband met bier. Maar er is veel meer moois te vertellen over deze bijzondere

Verder lezen >>
kamperfoelie

Kamperfoelie (Lonicera)

Kamperfoelie (Lonicera) is grote plantenfamilie van meer dan 180 verschillende soorten. De meeste mensen bedoelen met “Kamperfoelie” de klimplant, maar binnen de familie vallen ook

Verder lezen >>

Over Tuinplanten

Maar ook geschikt voor balkon

In iedere tuin horen planten. Een tuin met enkel tegels is saai, maar ook slecht voor de natuur. Planten zijn nodig voor onder andere vogels, egels en veel soorten insecten.

Gelukkig hoef je niet per se een grote tuin te hebben (mag wel!) om mooie tuinplanten te kunnen hebben. Er zijn ook zat planten geschikt om in bakken te houden. Ook is er ruim keuze in soort tuinplant: ga je voor een boompje, heester of misschien een bodembedekker?