Extra accessoires in combinatie met kamerplanten

Kamerplanten zijn er natuurlijk fantastisch om in huis te hebben. Je kunt kiezen voor echte, levendige groene planten, of gewoon simpelweg voor moswanden of kunstplanten. Er zijn nog veel meer leuke items die je kunt gebruiken om je woonkamer lekker op te vrolijken, en die goed gecombineerd kunnen worden met kamerplanten. Schilderijen en vloerkleden zijn hier een goed voorbeeld van. Je kunt de vloerkleden kopen bij volero.nl en de schilderijen kun je overal op het internet bestellen. In dit artikel geven we je een aantal inspiratie tips om je huis lekker op te vrolijken.

Een vloerkleed

Bij het kiezen van een volero.nl vloerkleed moet je kijken naar de kleur en stijl die bij je interieur passen. Let op hoe het kleed bij de kleur van je kamerplanten en de muur past. Als het kleed bij een drukke muur of levendige kamerplanten komt te liggen, kun je het beste kiezen voor een effen kleur om het wat rustiger te maken. Een effen kleed kan ook goed passen bij een rustig interieur. Wil je juist dat het kleed meer opvalt naast een simpele muur en eenvoudige planten? Dan kun je kiezen voor een vloerkleed met print. Kies dan voor een print met dezelfde kleur die ook in de bank, muur of accessoires in de woonkamer terugkomt.

Een zitkruk of poef

Een charmante poef of zelfs een zitkruk maken een kamer net iets gezelliger maken. Kinderen kunnen op deze manier comfortabel naar hun favoriete tv-programma kijken. Je kunt op verschillende manieren decoreren met een poef of zitkruk. Je kunt kiezen uit verschillende varianten, zoals een opvallend decoratief model dat echt opvalt. Maar het is ook handig om er gewoon een dienblad met wat kleine plantjes op te zetten. Wanneer je de poef weer in gebruik wil nemen, verwijder je het dienblad met gemak.

Wandpanelen

Een leuke manier om een saaie wand in je woonkamer een nieuwe uitstraling te geven, is door gebruik te maken van wandpanelen. Deze panelen zijn gemaakt van kunststof en je kunt ze zelf gemakkelijk plaatsen. Je kunt de panelen op maat snijden met een mesje en vervolgens een laagje lijm aanbrengen aan de onderkant van de panelen. Er zijn tegenwoordig ook wandpanelen met mos (moswand) of kunstgroen. Op deze manier breng je meteen wat leven in de tent. Druk de panelen stevig tegen de muur aan om ze goed te bevestigen. Op deze manier bespaar je kosten voor het op maat snijden en het laten plaatsen van de wandpanelen.

Wandkasten

Met wandkasten aan de muur kun je de ruimte groter laten lijken, omdat je ogen omhoog worden getrokken. Het leuke is dat je er decoratie in kunt plaatsen zonder dat het in de weg staat, zoals bij tafels of andere kasten vaak wel het geval is. Het is belangrijk om afwisseling te hebben in materialen en vormen, zodat het er leuk uitziet. Hopelijk heb je hier wat meer inspiratie mee opgedaan.

Inhoudsopgave: