Fruitbomen verzorgen

Een fruitboom of fruitplant is een geweldige aanvulling voor jouw tuin of balkon. Ze zien er mooi uit, bloeien vaak prachtig en leveren ook nog eens een mooie oogst op! Lees hier alles over de verzorging.
wanneer appelboom snoeien

~Alles over de appelboom ~

appelboom in pot

Appelboom in pot

Kan een appelboom in pot? Zeker! Een appelboom in een pot houden is de perfecte oplossing voor mensen zonder grote tuin, maar toch graag een

Lees verder >>

~ Alles over de Citroenplant ~

citroenplant

Citroenplant

De citroen is een prachtige en dankbare plant. En hoewel deze uit een tropisch klimaat komt, is verzorging van de citroenboom een stuk makkelijker dan je denkt. En doe je het goed? Dan word je ook nog eens beloond met heerlijke citroenen!

Lees verder >>
citroenboom snoeien

Citroenboom snoeien

Het kweken van citroenbomen is leuk en het onderhouden ervan is alle extra moeite waard! Of het nu binnen of buiten is, ze zijn een heerlijke aanvulling op uw huis en tuin. Snoeien is de sleutel tot een gelukkige en mooie citroenboom!

Lees verder >>

~ Alles over de Olijfboom ~

olijfboom verzorging

Olijfboom verzorging

De Olijfboom, met botanische naam Olea europaea, verzorgen komt neer op het volgen van de natuurlijke omstandigheden. Dat houdt in: veel zonlicht, een goed doorlatende

Lees verder >>

~ Alles over Bramen ~

braam stekken

Braam stekken

Een Braam stekken is een goede manier om nieuwe bramenstruiken te creëren. Zo kun je jouw (moes)tuin uitbreiden, of er natuurlijk iemand anders blij mee

Lees verder >>

Over Fruitplanten

De ideale combinatie

Velen hebben het idee dat ze een grote tuin nodig hebben om succesvol fruit te kunnen telen. Dat is jammer, want niks is minder waar. Ook met zeer beperkte ruimte kun je aan de slag met een fruitboom.

Veel appel- of perenboomsoorten kunnen bijvoorbeeld prima in een pot. Zo kun je dit boompje op het balkon zetten. Het zal je verbazen hoeveel je nog kunt oogsten van die kleine fruitboompjes!

Er zijn ook genoeg opties voor binnen. Een citroenplant bijvoorbeeld hoeft slechts 50 centimeter hoog te worden om er citroenen van te kunnen oogsten.