Planten verzorgen, hier moet je op letten

Ben je gek van groen in huis en creëer je het liefst een jungle aan planten? Wanneer je groene vingers hebt, is het relatief makkelijk om je planten te verzorgen. Het is bovendien heel leuk om te zien hoe je planten groeien en dat er nieuwe bladen komen. Ben je niet zo goed met planten, maar wil je wel groen in huis? Dan kun je altijd overwegen om mooie nepplanten te kopen. Toch zijn echte planten leuker én heel gezond voor het binnenklimaat. In deze blog vind je een aantal tips die je helpen je mooie planten in leven te houden.

Water geven

Een eerste levensbehoefte voor je planten is natuurlijk water. Hier groeien ze heel goed op. De kunst is alleen om te zorgen dat je precies genoeg water geeft. Te veel kan ervoor zorgen dat de aarde verschimmelt en de wortels gaan rotten. Je zult snel genoeg merken dat je met het geven van te veel water ziet dat het water niet weg zakt, dat de grond nat blijft en dat de bladeren van de plant bruin worden. Geef je te weinig water, dan kun je dat vaak zien aan een kurkdroge grond en aan bladeren die gaan hangen. Na het geven van een scheut water kun je al snel zien dat de plant weer gaat opbloeien

Wat je ook kan doen om je planten water te geven, is om ze tijdens een goede regenbui in je tuin te zetten. Even een regenjas kopen om zelf droog te blijven en je planten kunnen heerlijk genieten van een verfrissende en dorstlessende douche. Voordeel is dat de regenwater gratis en niet vervuild is. Je kunt ervoor kiezen een Tenson jas heren sale te zoeken waar je voor een voordelige prijs een goede regenjas vindt.

Extra voeding

Over het algemeen gaan planten goed op alleen water. Maar soms is het ook wel lekker om wat extra voeding te ontvangen. Zorg er daarom voor 1dat je bijvoorbeeld eens per maand wat voeding in het gietwater doet, zodat je planten extra vitamines binnenkrijgen. De voeding voor planten kun je vaak bij bloemenwinkels vinden, daar kun je bovendien instructies krijgen over de hoeveelheid voeding die je kunt geven.

Een nieuwe pot

Merk je dat een plant te groot wordt voor de pot waar die in zit? Tijd om te verpotten. Een leuk project om in je tuin te doen. Door de planten in een nieuwe, iets grotere pot te doen, krijgen ze nieuwe energie en meer ruimte om verder te groeien. Raadzaam is om gelijk ook nieuwe aarde in de potten te doen. Door de oude aarde van de wortels te halen, zonder de wortels te beschadigen, zorg je voor een verse omgeving waar de plant in kan aarden.

Voldoende zonlicht

Een plant heeft tot slot zonlicht nodig. Niet te veel directe zonlicht, anders branden de bladeren weg. Niet te weinig, anders is er geen sprake van fotosynthese. Probeer dus goed te kijken wat het effect van zonlicht is op de planten in huis, om de planten vervolgens een fijn plekje te geven. Je kunt ze daarbij ook af en toe met elkaar omwisselen, zodat iedere plant het nodige zonlicht ontvangt.

Inhoudsopgave: