Zo zorg je voor leven in je tuin

leven in de tuin

Vandaag de dag zijn de meeste tuinen aan het verstenen. Tegels zijn erg populair, in tegenstelling tot wilde bloementuinen. Dat is ook best logisch, want het is nu eenmaal een trend om een strak aangelegde tuin te hebben en hier horen tegels bij. Toch gaat er niets boven een tuin vol leven, waar je heerlijk van kan genieten vanaf je tuinstoel. Je kan een heerlijke loungeplek voor jezelf en je partner creëren met een tuinset van Tuinmeubelshop, terwijl de vlinders en vogels in het rond fladderen. Het kan heel goed samen gaan, een trendy tuin met tegels en een moderne loungeplek, maar toch ook veel levendigheid. Lees hieronder hoe je voor meer leven zorgt in de tuin.

leven in de tuin

Neem een boom in de tuin

Als je meer leven in de tuin wilt zien te krijgen, kun je een boom in je tuin plaatsen. Dit is niet alleen zalig voor vlinders en vogels, maar ook voor jezelf. Een boom zorgt ervoor dat jij ook veel meer in je tuin kunt gaan leven, want het zorgt voor een fijne schaduwplek. Met een tuinset met 4 zitplaatsen maak je er een ideale zithoek van in de tuin. Het voordeel van een boom is dat je precies het soort kunt vinden dat bij jouw voorkeur past. Zo kun je gaan voor een grote, wilde boom zoals een walnotenboom, of voor een wat netter ogende magnoliaboom. Voor de boom zelf heb je natuurlijk een perk nodig, maar in de rest van de tuin houdt je ruimte over voor een strakke betegeling.

Nodig de dieren uit

Natuurlijk komen de dieren vanzelf op je tuin af, wanneer deze vol met groen staat. Als je toch liever een wat modernere tuin houdt zonder al te veel wilde planten, kun je op een andere manier leven stimuleren. Met nestkasten en voederhuisjes voelen vogels zich gegarandeerd welkom in je tuin. Je kunt in het algemeen wat vogelhuisjes ophangen, maar je kunt ook specifieke nestkasten ontworpen voor één vogelsoort aanschaffen. Zo zijn er bijvoorbeeld nestkasten speciaal voor gierzwaluwen, een mooie zwaluwsoort die in de zomermaanden in Nederland voorkomt.

Het belang van water

Groen is natuurlijk heel effectief wanneer je meer leven in je tuin wilt creëren, maar water is net zo belangrijk. Op water komen bijvoorbeeld insecten af en op insecten komen weer vogels af. Met een waterbron in de tuin creëer je een echt ecosysteem. Je kunt denken aan een vijvertje, maar het kan ook een heel kleine bron van water zijn zoals een kleine fontein. Zo hoef je geen grote ingrepen te doen om toch een levendige tuin te creëren!

Inhoudsopgave: