Jouw tuin klaar voor het voorjaar? Zo doe je dat!

Hoewel het buiten nog ontzettend koud is, beginnen we ons na de jaarwisseling weer langzaam klaar te maken voor het voorjaar. Wanneer de eerste zonnestralen doorbreken en de vogeltjes beginnen te fluiten, wil je natuurlijk direct optimaal van je tuin kunnen genieten. Zo maak jij jouw tuin helemaal klaar voor het voorjaar.

Onkruid wieden

Zorg dat de boel er al een beetje netjes bij ligt door alvast zorgvuldig onkruid te wieden. Niemands favoriete klusje, maar het werpt een hoop vruchten af. Klein onkruid in het gras of tussen de tegels van je terras is gemakkelijk te verwijderen. Hardnekkig onkruid in bijvoorbeeld de heg kan een uitdaging zijn. Investeer daarom in slimme gereedschappen en machines zoals een bosmaaier.

Het gazon klaarmaken

Het gazon vergt in de winter meestal niet zoveel aandacht. Als je wilt dat je grasveld er in het voorjaar wel weer prachtig bij ligt, wordt het in februari langzaam tijd om daar alvast werk van te maken. Begin februari kun je je gazon goed bemesten, zodat het voldoende voeding heeft voor het voorjaar. Eind februari is je gazon klaar voor zijn eerste maaibeurt. Ben je nog op zoek naar een mooie grasmaaier? Detuinmachineshop heeft een groot assortiment.

Zaaien

Had jij een hoop eenjarige planten in de tuin staan, die komend voorjaar niet zo mooi meer zullen bloeien? Begin dan vast met het zaaien van wat nieuwe mooie planten. Begonia’s, Dahlia’s en Geraniums kunnen eind januari al gezaaid worden. De meeste andere bloemen, zoals zonnehoed en akelei, kun je beter zaaien tussen half februari en eind februari. Zo heb jij gedurende het voorjaar een tuin vol prachtige bloemen.

Een gezellig terras

Wanneer het buiten lekker weer is, wil je daar natuurlijk van kunnen genieten. Waar anders doe je dat dan op een gezellig terras. Je wilt midden in het voorjaar gewoon lekker in de zon kunnen zitten en niet nog je hele terras moeten inrichten. Is het tijd voor een nieuw tuinset? Ga daar nu dan alvast naar op zoek. Zorg dat je grind en tegels er alvast mooi bij liggen. Zo kun je bij de eerste zonnestraaltjes direct lekker ontspannen. Kortom: maak een einde aan het onkruid, bemest je gazon en haal er alvast eens een maaier overheen, zaai alvast wat mooie nieuwe bloemen en maak je terras gereed. Zo is jouw tuin straks helemaal klaar voor een heerlijk voorjaar.

Inhoudsopgave: