Kamerplanten met Witte Bloemen: Soorten

Kamerplanten met witte bloemen zien er om verschillende redenen uitzonderlijk uit. Kamerplanten groeien vaak op een bijzondere manier hun bloemen en de kans dat je kamerplant gaat bloeien is niet voor elke plant even groot. Alleen als ze in de meest ideale omstandigheden verzorgd worden, zullen ze pas gaan bloeien. We gaan de mooiste kamerplanten met witte bloemen aan je laten zien. 

Close-up van de delicate witte bloesems van een kamerplan
Close-up van de delicate witte bloesems van een kamerplan

Mooie witte bloemen

De meeste kamerplanten zijn op zichzelf al mooi om naar te kijken. Als ze dan ook nog mooie witte bloemen kunnen krijgen, maakt dit ze alleen nog maar mooier. De witte kleur van de bloemen straalt rust en kalmte uit en hebben een hoge sierwaarde. Dit is dan ook de reden waarom we deze kamerplanten met witte bloemen graag in huis hebben staan. 

Als we het hebben over het verzorgen van de kamerplanten, is het belangrijk dat je de meest ideale omstandigheden voor hem creëert in huis. Zo kun je het beste proberen om zijn natuurlijke habitat na te bootsen in huis. Denk hierbij aan de belichting, luchtvochtigheid en hoeveel water en voeding je hem geeft. 

Wanneer je de perfecte omstandigheden hebt voor je kamerplant, is de kans aanwezig dat je kamerplant bloemen gaat groeien. Hoe een plant bloeit, zal per soort kamerplant verschillen. We gaan een paar kamerplanten met witte bloemen aan je laten zien, hoe ze groeien en hoe je ze moet verzorgen om te laten bloeien. 

Bloeiende kamerplant met opvallende witte bloemen op een vensterbank
Bloeiende kamerplant met opvallende witte bloemen op een vensterbank

De graslelie

De graslelie is een plant die heel veel aan kan. Hij past zich makkelijk aan de omstandigheden bij je thuis en geeft je interieur wat kleur met zijn vrolijke bladeren. Hij heeft lange bladeren die lichtgroen van kleur zijn en een witte streep in het midden hebben. 

Hij is zeer makkelijk te verzorgen en kun je ook bijna overal in huis neerzetten. Hij kan in veel verschillende omstandigheden groeien, zowel koud als warm, licht of schaduw, hij doet het goed. Als hij op een plek staat waar hij het fijn heeft, zal hij stekjes gaan vormen. Deze stekjes bungelen als een soort spinnen aan de moederplant. Deze kun je makkelijk losknippen en in water zetten of in de aarde planten. Zo kun je deze blijven vermeerderen. 

Wanneer de graslelie op zijn fijne plek staat, dan is de kans ook groot dat hij gaat bloeien. Hij zal lieve kleine witte bloemetjes kunnen vormen. Deze groeien aan stengels die de plant uit werpt. Na het bloeien groeien de jonge planten eruit. Dit zijn de stekjes die je opnieuw kunt laten wortelen. 

kamerplant witte bloemen2

De Hoya Bella

De Hoya bella wordt ook wel de kleine wasbloem genoemd. De Hoya bella is een erg makkelijke en mooie plant, zoals de naam al doet vermoeden. Het is een goede plant voor beginners. Hoe minder jij naar de Hoya omkijkt, hoe beter hij het zal gaan doen. 

Toch moet je wel met een paar dingen rekening houden, wil je dat je hoya gaat bloeien. Zo moet hij geplant worden in een luchtige potgrond mix. Ook de hoeveelheid water geven is belangrijk bij de verzorging. Laat minimaal de bovenste 2 centimeter potgrond uitdrogen voordat je hem weer watert. Verder houdt hij van indirect licht, maar ook bij minder licht zal hij nog kunnen groeien. Zolang je aan deze basis verzorging voldoet, is de kans groot dat je hoya zal gaan bloeien. 

De plant heeft wasachtige bladeren en zal in de zomerperiode ook bloemen kunnen groeien. De bloemen zijn erg bijzonder. Ze zijn klein, stervormig en zijn wit van kleur met een roze binnenkant. Het is nooit maar 1 bloem die hij groeit. De bloemen groeien altijd in kleine trosjes. Dit is een mooi aanzicht en dan ook de reden dat veel mensen een Hoya in huis hebben. 

Verschillende kamerplanten met witte bloemen in een stijlvol interieur.
Verschillende kamerplanten met witte bloemen in een stijlvol interieur.

Andere kamerplanten met witte bloemen

Er zijn natuurlijk nog veel meer kamerplanten met witte bloemen die prachtig in je interieur zullen staan. Zo is natuurlijk de orchidee een zeer populaire kamerplant waar prachtige witte bloemen aan groeien, maar ook andere soorten hoya’s hebben vergelijkbare mooie witte bloemen zoals de Hoya Bella.

Eigenlijk geldt er voor elke soort kamerplant dat wanneer hij in zijn ideale omstandigheden staat, hij bloemen kan produceren. Het leuke van deze bloemen is ook dat ze vaak zorgen voor het reproduceren van de plant. Zo zorgen dus de bloemen bij de graslelie voor nieuwe stekjes, maar bij andere planten kan het ook zo zijn dat de bloemen zorgen voor nieuwe zaadjes.

Deze zaadjes kun je proberen op te vangen en te laten ontkiemen. Dit kun je doen door een organza zakje over de bloemen te plaatsen, vaak schieten ze de zaadjes namelijk van de plant weg. Dit zodat ze in de natuur hun zaden kunnen verspreiden. Het zakje zal de zaadjes opvangen en deze kun je weer in aarde planten en laten ontkiemen. Zo kun je makkelijk nieuwe kamerplanten laten groeien van je eigen mooie kamerplanten.  

Inhoudsopgave: