Is de Bananenplant giftig?

bananenplant giftig

De Bananenplant is al jaren een zeer populaire plant. We hebben deze plant graag als kamer-, maar ook als tuinplant. Daarom komen (huis)dieren zoals katten en honden regelmatig in aanraking met de Bananenplant. De vraag “is de Bananenplant giftig?” wordt op deze pagina beantwoord voor deze dieren, maar ook voor mensen.

bananenplant giftig

Is de Bananenplant giftig voor katten?

Het korte en volledige antwoord op deze vraag: nee, de Bananenplant is niet giftig voor katten. En dat is maar goed ook, want een kat eet regelmatig van de bladeren van kamerplanten. Als je een kat hebt dan herken je dit gedrag waarschijnlijk.

Katten eten voornamelijk van kamerplanten als deze lijken op gras. Toch gebeurt het wel eens dat een kat van de Bananenplant eet. Mocht je dit zien, dan is er dus geen reden tot paniek.

Het is overigens wel zaak om het te voorkomen: de bladeren van de Bananenplant beschadigen snel. Deze grote bladeren herstellen niet meer nadat ze zijn beschadigd. Een goede tip is het neerzetten van een kattengras plantje. Zo heeft jouw kat altijd iets te knabbelen en laat wellicht jouw Bananenplant met rust.

Is de Bananenplant giftig voor honden?

Ook is de Bananenplant niet giftig voor honden. Dit vermeldt de ASPCA, een autoriteit op dit gebied. Een hond zal niet zo snel van kamerplanten eten als een kat dat zou doen. Meestal hebben honden geen interesse in planten. Mocht het toch gebeuren dat jouw hond van de Bananenplant eet, dan is er geen reden tot actie.

Is de Bananenplant giftig voor een baby?

Deze vraag verbaast je misschien: een baby zal toch niet van een Bananenplant eten? Heel soms kan het gebeuren dat een baby een plant van een plank of kastje trekt en op een blad gaat sabbelen. In dat geval is er geen reden tot paniek: de Bananenplant is niet giftig voor een baby.

Natuurlijk wil je deze situatie het liefste voorkomen. Zet alle kamerplanten lekker hoog, buiten het bereik van baby’s en kleine kinderen. Er zijn ook veel manieren om planten op te hangen of op een zuil te plaatsen.

Is de Bananenplant giftig voor konijnen?

Als je jouw Bananenplant buiten hebt staan, en er lopen ook konijnen in de tuin rond, dan heb je de kans dat ze van de plant gaan eten. Dit is vooral het geval bij een jonge plant: dan hangen de bladeren nog vrij laag bij de grond en kan het konijn er gemakkelijk bij. Oudere planten hebben vaak al een hoge stam waar de bladeren uit groeien. Een konijn kan er dan niet meer bij.

Mocht een konijn van de Bananenplant eten, dan is dat geen probleem. De Bananenplant is niet giftig voor konijnen.

Is de Bananenplant giftig voor vogels?

Alhoewel je een vogel niet snel aan een Bananenplant zal zien eten, is het geen probleem. De Bananenplant staat bekend als niet giftig voor vogels.

Inhoudsopgave: