Sedum Tornado

Sedum Tornado

De Sedum Tornado is een kleine kamerplant met prachtige kleine bladeren, welke van nature een hele mooie glans hebben. Deze plant behoort tot de vetplantenfamilie en dit betekent dat je kiest voor een vrij makkelijke plant die over het algemeen niet veel water nodig heeft.

De bladeren van de Sedum Tornado variëren van licht tot donkergroen en groeien aan een rood steeltje: dit steekt mooi af tegen het groen van het blad. Met de Sedum Tornado kies je voor een compacte plant die mooi over de rand van de pot heen gaat groeien. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een mooie kamerplant die leven in de brouwerij brengt én ook nog eens lang mee zal gaan. Natuurlijk is de juiste verzorging hierin wel belangrijk. Op deze pagina ontdek je alles wat je moet weten om lang van jouw groene aanwinst te genieten!

Botanische naamSedum Makinoi Tornado
Ook bekend alsSedum Tornado
Giftig?Ja
StandplaatsVeel indirect licht
WaterWeinig
Sedum Tornado
Sedum Tornado

Sedum Tornado verzorging

Hoeveel water heeft de Sedum Tornado nodig, kun je deze plant snoeien en wat is de ideale standplaats voor deze plant? Om zoveel mogelijk te genieten van jouw plant is het belangrijk om de juiste verzorging te bieden. Hier lees je alles over het verzorgen van de Sedum Tornado.

Water geven

Zoals aangegeven is de plant niet heel behoevend als het gaat om water. De Sedum Makinoi Tornado heeft aan 1 keer water per week voldoende. In de winter kun je zelfs nog minder water geven. De plant slaat het water op in de bladeren en zal daardoor bij lagere temperaturen minder water nodig hebben. Bij de Sedum Tornado is het geen probleem als de grond iets uitdroogt. De precieze hoeveelheid water is afhankelijk van onder andere de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis. Twijfel je? Dan is het bij deze plant altijd eerder aan te raden om minder water te geven dan om meer water te geven.

Luchtvochtigheid

Goede luchtvochtigheid is bij de meeste planten belangrijk en dit is ook het geval bij de Sedum Tornado. Om de luchtvochtigheid rondom de plant te bevorderen, kun je ervoor kiezen om eens in de zoveel tijd de bladeren te besproeien met een plantenspuit. Dit zorgt er niet alleen voor dat de luchtvochtigheid verbetert, maar ook dat stof van de bladeren verdwijnt en dat ziektes en/of ongedierte geen kans maken. Sproeien werkt dan ook grotendeels preventief en komt jouw plant zeker ten goede.

De ideale standplaats

Wat is de ideale standplaats van de Sedum Tornado? Het liefst staat deze plant op een lichte plaats, maar het is belangrijk om te weten dat je de plant niet in direct zonlicht plaatst. Zet de plant in de zomer dan ook niet direct voor het raam: dit komt de uitstraling van de plant niet ten goede. De plant kan in principe goed tegen warmte en droogte, maar wel met mate. Op deze manier kan je groene aanwinst goed gaan groeien en geniet jij van een mooie aanvulling in je woning! Jouw plant kan in de woonkamer staan, maar ook in de keuken of op je kantoor.

Sedum Tornado verzorging
Verzorging van de Sedum Tornado is niet moeilijk

Voeding

Misschien is het je inmiddels al duidelijk: de Sedum Tornado is een zeer makkelijke plant. En dat betekent ook dat je niet al te veel moeite hoeft te doen met betrekking tot de verzorging. En als het gaat om voeding is het belangrijk om dit eens per maand te doen. Bij de voeding geldt: let op de dosering die op de verpakking staat aangegeven en verbruik niet teveel. In de winter hoef je geen voeding te geven: doe dit alleen van maart tot oktober. Dit is de periode waarin de plant groeit en dan ook behoefte heeft aan voeding.

Pot en verpotten

Omdat je te maken hebt met een kleine kamerplant die niet veel groter zal worden, hoef je je niet direct bezig te houden met het verpotten van de plant. Heb je net een nieuwe Sedum Tornado? Haal hem dan uit de kweekpot en zet hem in een pot die een maat groter is. Op deze manier heeft je nieuwe plant nog genoeg ruimte om te gaan groeien. Eventueel kun je er na een aantal maanden voor kiezen om de plant in een nog grotere pot te zetten.

Snoeien

Moet je de Sedum Tornado snoeien? In principe is dit niet nodig. De plant zal als een laag bolletje over de pot heen groeien naar beneden. Vind je dat de bladeren van de plant te ver naar beneden groeien? Dan kun je er voor kiezen om de bladeren af te knippen. Wil je deze bladeren niet meteen weggooien? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van stekken.

Is de Sedum Makinoi Tornado giftig?

Deze plant staat bekend als licht giftig. Houd de Sedum Tornado dan ook uit de buurt van kleine kinderen en (huis)dieren. Gelukkig kan dat prima, want deze Sedum hangplant hang je gewoon hoog aan het plafond.

Kun je de Sedum Tornado stekken?

Het is goed mogelijk om de Sedum Tornado te stekken. Het stekken van vetplanten vraagt om een andere aanpak dan wanneer je bijvoorbeeld een Ficus of Monstera wilt stekken. De Sedum Tornado stekken kan al met een blaadje. Soms valt een blaadje zelf af, anders kun je deze van de plant halen. Let er hierbij op dat je een blad kiest dat nog helemaal intact is en haal het blad voorzichtig van de steel. Leg het blaadje of meerdere blaadjes in een nieuw potje op de aarde. Zorg ervoor dat de zon niet vol op het potje schijnt, zodat de bladeren niet gaan uitdrogen. Geef water als je ziet dat het blaadje gaat verschrompelen. De wortels van het plantje gaan zelf aan de slag en creëren een nieuw plantje.

Geniet van een makkelijke plant in huis

De Sedum Tornado is een makkelijke plant die niet alleen heel goed aard op een lichte plek, maar ook nog eens niet veel water nodig heeft. De verzorging van deze plant is heel eenvoudig: dit is het grote voordeel van een gezellige vetplant in huis. Zet hem in een gezellige pot op tafel of maak er een leuke Sedum hangplant van: je kunt er alle kanten mee op. De glanzende bladeren van deze plant maken het plaatje helemaal compleet!

Inhoudsopgave: