Vetplanten met bloemen

vetplanten met bloemen

Vetplanten met bloemen, bestaan die? De meeste vetplanten zijn zeer taaie planten die onder de meest harde omstandigheden kunnen groeien. Ze kunnen soms weken zonder water, in de brandende zon overleven.

Maar dat vetplanten overlevers zijn, betekent niet dat ze niet ook erg mooi kunnen zijn! Er bestaan vele prachtige soorten vetplanten met bloemen. Voor ons mooi, maar de bloemen zijn natuurlijk nodig voor de verdere verspreiding van de plant. De bloei is puur functioneel.

Wij vinden een bloem aan een vetplant altijd een wonderlijk gezicht. Op deze pagina hebben we een paar mooie soorten op een rijtje gezet. Wist je trouwens dat je al deze vetplanten kunt stekken?

Vetplanten met roze bloemen

De Carpbrotus wordt ook wel “Hottentotvijg” genoemd. Er bestaan meerdere soorten van dit vetplantje, waarvan de meeste inheems in Zuid-Afrika groeien. Welke kleur de bloem heeft verschilt per soort. Hieronder zie je de paarse bloem van de Carpobrotus Edulis.

vetplant roze bloem

Vetplant met rode bloemen

Ook de Huernia groeit inheems in zeer droge en warme gebieden. Denk hierbij aan Tanzania en Nigeria. Door het langwerpige uiterlijk, bedekt met stekels, zou je zeggen dat het een cactus is. Toch is het officieel een vetplant. Hieronder zie je de bijzondere Huernia Karat Crimson.

vetplanten met rode bloemen

De Aloë Vera is een bekende bij de meeste plantenliefhebbers. Helaas komt de Aloë in onze kamers maar zelden tot bloei. Waar deze plant inheems groeit gebeurt dat juist regelmatig. De rode bloemen groeien in prachtige torens bovenop de plant.

vetplanten met rode bloemen zoals de aloe vera

Soorten vetplanten met witte bloemen

De Lidcactus staat ook wel bekend als de Kerstcactus. De reden hiervoor is dat ze rond de kerstperiode, in de winter, uitbundig bloeien. Een Kerstcactus van een meter breed kan wel duizend bloemen produceren! Ze zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Hieronder zie je de witte bloei.

soorten vetplanten met bloemen wit

Een hele bekende vetplant is de Crassula Ovata. Deze vetplant kan zeer oud worden en het is dus goed mogelijk dat je meerdere keren wordt beloond met de witte bloemen.

vetplanten met bloemen wit

Soorten vetplanten met oranje bloemen

De Echeveria is onder plantenkenners bekend. Maar niet veel mensen weten dat deze vetplant ook prachtig kan bloeien. Het gebeurt niet veel, maar als de omstandigheden goed zijn, en de plant heeft het naar zijn zin, kan je worden beloont met prachtige oranje bloemen!

vetplanten met oranje bloemen

Vetplanten met bloemen: paars

Een heel bekent vetplantje met paarse bloemen is de Messem Pendulina. Een leuke plant die het goed doet in hangende bakken omdat ze makkelijk over de rand heen groeien.

vetplanten met bloemen paars

Vetplanten met veelkleurige bloemen

De Kalanchoë lijkt op een “normale” kamerplant, maar is officieel een vetplant. Het leuke en bijzondere van de Kalanchoë is dat er zoveel varianten zijn als dat er kleuren zijn.

Je kunt een Kalanchoë krijgen in iedere kleur. Zo past er altijd wel eentje in jouw huis! Het liefste kun je deze plant niet in huis halen als je kleine kinderen of huisdieren hebt. Deze plant valt in het rijtje van giftige kamerplanten.

vetplanten met meerkleurige bloemen de Kalanchoe

Inhoudsopgave: