Philodendron Scandens (Hederaceum) Micans verzorgen

De Philodendron Scandens (Hederaceum) “Micans”is de perfecte Philodendron voor kleine ruimtes. De Philomicans komt veel voor in Mexico, Noord Amerika en het Caribisch gebied.

De Micans is een echte beauty. De plant heeft prachtige, fluweelachtige, hartvormige bladeren die nooit groter worden dan 6 centimeter En alsof dat nog niet interessant genoeg is: de kleur van de bladeren van de Micans is afhankelijk van het licht. Zo is de plant op ieder moment van de dag anders (en even mooi).

De Philodendron Micans is uitermate geschikt als hangplant, maar als je wilt kun je deze ook tegen een (wijn)stok aan laten klimmen.

philodendron micans

Standplaats en licht

Plaats de Philodendron Micans op een locatie met fel, indirect zonlicht. Zoek een plekje dicht bij een raam, maar waar de zonnestralen de bladeren nooit raken. Hoewel het normaal is dat oudere bladeren geel worden, krijgt de plant mogelijk te veel licht als dit meerdere bladeren tegelijkertijd overkomt. Aan de andere kant, als de stengels lang en langbenig zijn met enkele centimeters tussen de bladeren, krijgt de plant waarschijnlijk niet genoeg licht.

Philodendron Micans water geven

Laat bij het verzorgen van de Philodendron Hederaceum Micans de bovenste centimeter grond tussen de gietbeurten opdrogen. Je kunt gemakkelijk door een vinger in de grond steken het vochtniveau controleren.

Hangende bladeren kunnen betekenen dat de plant te veel of niet genoeg water krijgt. Gelukkig herstellen de bladeren snel wanneer je weer genoeg water geeft.

philodendron scandens micans

Temperatuur

De ideale temperatuur voor een Philodendron ligt overdag tussen 20 en 25 ° Celcius en ’s nachts rond de 15 ° Celcius. Door deze eigenschap is de plant zeer geschikt voor in de Nederlandse woonkamer!

Potgrond

Philodendron Scandens Micans groeit het beste in losse, goed doorlatende grond die rijk is aan organische voedingsstof. Ze groeien origineel in 100% sphagnum veenmos. Grondloze mengsels zoals turf-vermiculiet of turf-perliet zijn dan ook zeer goed.

Het is zeer belangrijk dat je onderin de pot een laagje hydrokorrels legt. Zo kan overtollig water makkelijk wegstromen. Natuurlijk moet je dan ook een drainage gat in de pot maken.

Voeding / kunstmest

Voer Philodendron Hederaceum Micans kamerplanten met een uitgebalanceerde vloeibare kamerplant meststof die macro-voedingsstoffen bevat. Langzame groei en kleine bladgrootte is de manier van de plant om je te vertellen dat het niet genoeg kunstmest krijgt. Bleke nieuwe bladeren geven meestal aan dat de plant onvoldoende calcium en magnesium krijgt, wat essentiële micronutriënten zijn voor Philodendrons.

Als je plant mooi groeit, en je hebt genoeg bladeren over, overweeg dan eens om je Philodendron Micans te stekken. Zo kun je meer mensen gelukkig maken met deze prachtige plant1

Is de Philodendron giftig?

Philodendron mag niet worden gegeten door dieren of mensen.

philodendron hederaceum

Beestjes en ziektes

Philodendron is niet gevoelig voor insecten, maar je kunt wel bladluizen en wolluis tegenkomen. Je kunt wolluis afvegen met wattenbolletjes gedrenkt in ontsmettingsalcohol. Door de plant regelmatig met water te douchen en insectendodende zeep aan te brengen, help je ongedierte op afstand te houden.

Veel voorkomende problemen

Bladeren worden bruin / krullen op

Als de bladeren bruin beginnen te worden of onder krullen kunnen er twee dingen aan de hand zijn. Waarschijnlijk krijgt de Philodendron Micans te veel licht of niet genoeg water.

Bladeren Philodendron Hederaceum worden geel

Als je te veel water geeft, worden de bladeren  geel. Daarbij is het dan een goed idee zijn om de bladeren op spint te controleren. Dit kan er ook voor zorgen dat de bladeren geel worden.
Een andere mogelijkheid is dat de Philodendron Micans direct zonlicht vangt. Hier kan de plant niet goed tegen.

Mijn Scandens Micans groeit niet meer

Langzame groei en kleine bladgrootte geven aan dat de plant niet genoeg plantenvoeding krijgt. Bleke nieuwe bladeren geven meestal aan dat de plant een tekort aan calcium en magnesium heeft, wat essentieel is voor Philodendrons.

Samenvatting

NaamPhilodendron Scandens “Micans”
Ook bekend alsPhilodendron Hederaceum
StandplaatsIndirecte zon
WaterNormaal

Hee planten liefhebber!

Volg je onze Pinterest al?