Olijfboom voeden

olijfboom voeden

Voeding is een belangrijk onderdeel in de verzorging van Olijfbomen. Op deze pagina lees je tips voor het voeden van jouw Olijfboom. Wat zijn de juiste momenten om te voeden? Hoe pas je de voeding juist toe? Welke voeding gebruik je? Het antwoord op deze vragen lees je hieronder. Succes!

Wanneer moet je een Olijfboom voeden?

Olijfbomen zijn sterke planten, zeker naarmate ze meer volwassen zijn. Ze kunnen zeer snel groeien, mooi bloeien en extreme omstandigheden weerstaan. Om zo sterk te worden en blijven is voeden noodzakelijk. Zonder de juiste voedingsstoffen red jouw Olijfboom het niet. In het jaar zijn er een aantal momenten waarop het voeden van de Olijfboom belangrijk is:

  • In het vroege voorjaar. Na het overwinteren van de Olijfboom begint hij met uitlopen en is het belangrijk om te beginnen met voeden. Zie je de boom al uitlopen? Begin dan natuurlijk ook.
  • Tot en met het najaar. Nadat je bent gestart met voeden is het zaak om dit regelmatig te blijven doen tot en met het najaar. In deze volledige periode is de Olijfboom bezig met groeien en bloeien. Ondersteun dit proces met voeding.
  • Na een verandering. Ga je de Olijfboom snoeien? Dan kan hij daarna wel een extra dosis voeding gebruiken. Ook de Olijfboom verplanten zorgt voor impact waarvan de boom moet herstellen met extra voeding.

Hoe vaak moet je een Olijfboom voeden?

Hoe vaak je de Olijfboom moet voeden hangt van het soort voeding af. Er zijn mestkorrels op de markt die voor enkele maanden voedingsstoffen afgeven. Deze mestkorrels meng je door de bovenlaag van de aarde. Je kunt er ook voor kiezen om een vloeibare meststof te gebruiken.

Deze meng je met water en geef je dus aan de Olijfboom tijdens het water geven. Vaak moet je dit iedere week doen. Welk type je ook kiest: lees altijd de instructies op de verpakking. Een tekort aan voeding is schadelijk, maar een overschot ook.

olijfboom voeden

Welke voeding gebruiken voor een Olijfboom?

Olijfbomen hebben specifieke wensen op gebied van voeding. Geef nooit een reguliere voeding voor kamer- of tuinplanten. Bij de meeste tuincentra en webwinkels is speciale voeding verkrijgbaar voor mediterrane planten. Deze voeding is zo samengesteld dat het de natuurlijke groeiomstandigheden van de Olijfboom nabootst. Dat betekent de juiste verhouding van stikstof, fosfor en kalium. Daarnaast bevatten veel soorten ook extra magnesium en ijzer voor gezonde groei van de bladeren.

Wat gebeurt er als je de Olijfboom niet voedt?

De sterke groei en krachtige bloei vereist de juiste voedingsstoffen. Zou je de Olijfboom in het groeiseizoen niet voeden, dan ontstaan allerlei problemen zoals gele blaadjes of bladverlies. Voorkom dit en voed de Olijfboom tijdig, met de juiste voedingsstoffen.

Inhoudsopgave: