Sanseveria soorten

Inhoudsopgave

Ken je alle Sanseveria soorten al? Waarschijnlijk niet. De Sanseveria is een ontzettend veelzijdige kamerplant. Op deze pagina verzamelen we 8 verschillende soorten sanseveria, maar weet dat er nog veel meer zijn!

Sanseveria soorten: De Laurentii

De Sansevieria Trifasciata Laurentii is een Sansevieria soort met langwerpige bladeren. De bladeren kenmerken zich door de gouden randen aan beide zijden. Deze starten beneden en lopen helemaal door tot bovenaan waar ze in een puntje samenkomen.

Sansevieria soorten Laurentii

Sansevieria Zeylanica

Deze soort Sansevieria kenmerkt zich door een lang en smal blad. De achterkant van het blad is iets lichter dan de voorkant. Aan beide kanten zit en soort leger patroontje. Net zoals de andere soorten kun je ook deze Sanseveria stekken.

Sansevieria soorten Zeylanica

Sansevieria Moonshine

Zoals we al zeiden: Sanseveria soorten zijn zeer uiteenlopend. Dit type heeft ook een vrij lang blad, maar een stuk smaller dan de vorige. Het blad is lichtgroen van kleur en bijna effen.

soorten sanseveria

Sansevieria Cylindrica

Van de verschillende soorten Sanseveria is deze een stuk kleiner. De bladeren zijn eerder kolomvormig, in plaats van waaiervorming. Er zijn meerdere soorten in omloop, onder andere met een effen en een gevlekt blad.

verschillende soorten Sanseveria

Sansevieria Masoniana

Sansevieria Masoniana komt in verschillende varianten, zoals de ‘Congo’, de ‘Victoria’ en zelfs een Variegata. De bijnaam is Whale Fin plant, niet zo gek als je deze plant ziet.

Sansevieria Masoniana

Sansevieria Bacularis

Deze Sansevieria soort wordt ook wel de Sansevieria Mikado genoemd. Die bijnaam dankt de plant aan de lange, dunne, puntige bladeren.

Sansevieria soorten mikado

Sansevieria Francisii

Ook een Sansevieria soort met wat smallere bladeren. Deze bladeren blijven echter vrij kort. Deze soort groeit een beetje warrig door elkaar, waar andere soorten juist mooi recht en omhoog groeien. Een welkome aanvulling!

Sansevieria soorten Francisii

Sansevieria Hahnii

Een leuke Sansevieria variatie is de Hahnii. Deze groeit met brede bladeren om zichzelf heen. Dit geeft een leuk en speels effect. Er zijn verschillende soorten te krijgen, ieder met een eigen patroon op het blad.

Sansevieria soorten Hahnii

Inhoudsopgave

Nieuwsbrief ontvangen?

Ontvang 1x per maand plantentips, inspiratie en af en toe een aanbieding.

Hee planten liefhebber!

Volg je ons al?