Sanseveria soorten

Ken je alle Sanseveria soorten al? Waarschijnlijk niet. De Sanseveria is een ontzettend veelzijdige kamerplant. Op deze pagina verzamelen we 8 verschillende soorten sanseveria, maar weet dat er nog veel meer zijn!

Sanseveria soorten: De Laurentii

De Sansevieria Trifasciata Laurentii is een Sansevieria soort met langwerpige bladeren. De bladeren kenmerken zich door de gouden randen aan beide zijden. Deze starten beneden en lopen helemaal door tot bovenaan waar ze in een puntje samenkomen.

Sansevieria soorten Laurentii

Sansevieria Zeylanica

De Sansevieria Zeylanica kenmerkt zich door een lang en smal blad. De achterkant van het blad is iets lichter dan de voorkant. Aan beide kanten zit en soort leger patroontje.

Sansevieria soorten Zeylanica

Sansevieria Moonshine

Zoals we al zeiden: Sanseveria soorten zijn zeer uiteenlopend. Dit type heeft ook een vrij lang blad, maar een stuk smaller dan de vorige. Het blad is lichtgroen van kleur en bijna effen. Verder lezen over de Sanseveria Moonshine (ook wel Moonlight genoemd). Net zoals de andere soorten kun je ook deze Sanseveria stekken.

soorten sanseveria

Sansevieria Cylindrica

Van de verschillende soorten Sanseveria is deze een stuk kleiner. De bladeren van de Sansevieria Cylindrica zijn eerder kolomvormig, in plaats van waaiervorming. Er zijn meerdere soorten in omloop, onder andere met een effen en een gevlekt blad.

verschillende soorten Sanseveria

Sansevieria Masoniana

Sansevieria Masoniana komt in verschillende varianten, zoals de ‘Congo’, de ‘Victoria’ en zelfs een Variegata. De bijnaam is Whale Fin plant, niet zo gek als je deze plant ziet.

Sansevieria Masoniana

Sansevieria Fernwood

Deze Sansevieria soort kent twee populaire variaties: de Sansevieria Fernwood Mikado en de Punk. Die bijnaam dankt de plant aan de lange, dunne, puntige bladeren.

Sansevieria soorten mikado

Sansevieria Francisii

Ook een Sansevieria soort met wat smallere bladeren. Deze bladeren blijven echter vrij kort. Deze soort groeit een beetje warrig door elkaar, waar andere soorten juist mooi recht en omhoog groeien. Een welkome aanvulling!

Sansevieria soorten Francisii

Sansevieria Hahnii

Een leuke Sansevieria variatie is de Sanseveria Hahnii. Deze groeit met brede bladeren om zichzelf heen. Dit geeft een leuk en speels effect. Er zijn verschillende soorten te krijgen, ieder met een eigen patroon op het blad. Hieronder op de foto zie je bijvoorbeeld de Sansevieria Golden Hahnii.

Sansevieria soorten Hahnii

Sansevieria Golden Flame

De Sansevieria Golden Flame is een stuk lichter dan de andere soorten. Over de gehele lengte van het blad zijn grote gedeelte lichtgeel van kleur. Deze lichte gedeeltes worden afgewisseld met het kenmerkende donkergroen wat de plant een speels uiterlijk geeft.

Sansevieria soorten Golden Flame

Inhoudsopgave: