Alle Alocasia soorten op een rij 

Bepaalde kamerplanten zijn al jaren populair en in veel huishoudens te vinden. Een van deze planten is de Alocasia. Dit kan soms wel wat verwarrend zijn, aangezien er veel verschillende Alocasia soorten zijn. De bladeren kunnen verschillende vormen, maten en kleuren. De Alocasia zal je echt kunnen verbazen met al zijn soorten. 

Alocasia soorten algemeen

De Alocasia is een tropische plant die in veel verschillende maten en kleur komt. De bladeren kunnen licht of donker groen zijn, maar ook rood, paars en bruin. Welke kleur hij heeft en hoe groot hij wordt, is afhankelijk van de Alocasia soort. Ook de vorm van zijn bladeren kan verschillen. Een ding staat vast, elke soort Alocasia is een echte blikvanger in je interieur. 

Alocasia Amazonica Polly

De Alocasia Amazonica Polly is een van de Alocasia soorten en wordt ook wel de Polly of skeletplant genoemd. Deze naam heeft hij te danken aan zijn prachtige diepgroene bladeren waar dikke witte nerven overheen lopen. Het is een vrij sterke plant en is net wat sterker dan andere Alocasia soorten. Dit is dan ook een van de populairste Alocasia’s die je tegen zult komen in veel huishoudens. 

Alocasia Variegated

Een van de populairste Alocasia’s van dit moment is de Alocasia Variegated. Dit is eigenlijk een Alocasia met een foutje in de bladeren, waardoor hij bijzondere witte of lichtgroene vlekken op zijn bladeren krijgt. Deze afwijking komt niet veel voor in de natuur, maar wordt via het DNA van de plant doorgegeven bij het stekken. 

Alocasia Azlanii

Deze Alocasia Azlanii is ook een van de Alocasia soorten dat zeer zeldzaam en daardoor ook zeer gewild is. Ze worden dan ook voor hoge prijzen verkocht. Het is een prachtige plant met mooie glanzende bladeren die wel gekreukt lijken. Ze hebben een unieke vorm en blijven ook klein. Ideaal als kamerplant dus! 

Alocasia Portadora

De Alocasia Portadora is een Alocasia die mooi groot wordt, maar toch sierlijk blijft. De grote bladeren zijn meteen een blikvanger als kamerplant en doet het ook goed in elk huis. Hij zal niet blij worden van een plekje in de volle zon en groeit juist goed op een wat donkere plek in huis.

Alocasia Zebrina

De Alocasia Zebrina is een van de meest voorkomende Alocasia soorten als kamerplant. Ze hebben mooie grote bladeren, maar ze hebben hun naam te danken aan de zebra-achtige stengels. Het is niet de makkelijkste plant om voor te zorgen, maar met de juiste verzorging en tips is het een prachtige kamerplant. 

Alocasia Melo

Met zijn dikke bladeren die groen grijs van kleur zijn en een matte look hebben, lijken de bladeren van de Alocasia Melo wel van karton. De kleur van de bladeren wordt bepaald door de hoeveelheid licht die de plant krijgt. Hij kan dan ook goed op een schaduwrijke plek staan en houd niet van directe zon op zijn bladeren. Je kunt deze plant dan ook op bijna elke plek in huis plaatsen. 

Alocasia Frydek

De favoriet Alocasia soort voor velen is deze Alocasia Frydek. Met zijn fluweelachtige bladeren met een frisgroene kleur wil je deze Alocasia meteen aanschaffen. De bladeren zien er niet alleen fluweelachtig uit, maar zo voelen ze ook. Er lopen diepe witte nerven over het blad die mooi afsteken wat het echt een blikvanger maakt. 

Alocasia Macrorrhiza

Een van de grootste Alocasia soorten is de Alocasia Macrorrhiza. Hij heeft dikke stelen welke sierlijk overgaan in grote bladeren. Ze staan meestal omhoog gericht, waardoor de nerven van het blad goed zichtbaar zijn. Een vergelijkbare Alocasia soort is de Alocasia Calidora

Alocasia Cucullata

De Alocasia Cucullata is een zeer sterke plant en kan zich goed aanpassen als kamerplant. Wel heeft hij de juiste verzorging nodig, maar dan zal hij mooi groot kunnen groeien. Hij heeft hiervoor wel genoeg ruimte en een schaduwrijk plekje nodig. 

Alocasia Yucatan Princess

De Alocasia Yucatan Princess is een van de Alocasia soorten en heeft bijzondere leerachtige bladeren, waardoor deze plant een stoer uiterlijk heeft. De bladeren zijn donkergroen van kleur en kunnen er soms zelfs bruin uitzien bij een bepaalde lichtinval. De bladeren glanzen ook mooi en hij lijkt daardoor wel een kunstplant. De Alocasia Red Secret is ook zo’n stoere plant uit dezelfde familie. 

Alocasia Black Velvet

Nog een van de bijzondere Alocasia soorten. De Alocasia Black Velvet heeft prachtige dikke bladeren die donkergroen tot zwart zijn. Ze zien er fluweelachtig uit en voelen zo ook. De zilverwitte nerven zorgen voor een bijzonder contrast met de donkere bladeren. 

Alocasia Silver Dragon

Een plant met unieke looks is de Alocasia Silver Dragon zeker. De bladeren zijn hartvormig en zijn zilver en mat van kleur. Bij deze Alocasia zijn de nerven juist donker, wat voor een zeer bijzonder contrast zorgt. Vergelijkbaar zijn de Alocasia Pink Dragon en de Alocasia Dragon Scale. Ook zeker pareltjes binnen de Alocasia familie. 

Alocasia Lauterbachiana

De Alocasia Lauterbachiana is een van de Alocasia soorten met bijzondere gelobde bladeren die omhoog staan. Dit zorgt ervoor dat het een indrukwekkende plant is om te zien. De bovenkant van de bladeren is groen, maar de onderkant weer paars. Dit maakt het dan ook een zeer unieke Alocasia soort. 

Inhoudsopgave: